Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Naturstig i Skivarp.

Beskrivning

Medborgarförslag 20191107:

Vi vet att naturen är viktig för människors välbefinnande, för återhämtning och rekreation. Skivarpsborna har inte så mycket tillgång till vild natur. Vi måste köra/åka till havet eller till Svaneholm. Har man inte bil kan man inte ta sig till Skurup/Svaneholm eller Abbekås med kollektivtrafik tidigare än kl. 10 på helger. Vi är dock många som är ute och promenerar med eller utan hund. Vi har ett område som Skurups kommun äger. Det är fastigheterna intill Sockerbruket, mellan Banvallen och Torsviksvägen, se bifogad karta. Här finns ett parti skog och mark som ligger i träda. Här finns ett litet bestånd med tall, några stora fina bokar och några andra större lövträd och fruktträd.

Mitt förslag är följande: Röj sly så att dessa stora träd framträder och så att man kan gå bland dem. Gallra fram den befintliga stigen i detta området och utöka den. För att utöka naturområdet kan man plantera träd på marken som ligger i träda söder om dungen och kanske på sikt även plantera träd på åkern som går ut i en spets norr om dungen mellan Banvallen och Torsviksvägen.

Bebyggelsen på Konduktörsvägen ökar. Planteras en ”skog” på industrimarken minskar störande buller från sockerbruksområdet på sikt och ökar tillgängligheten till naturen.

Länk(ar) till relaterad information